Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kota Banyumas
Kabupaten
Kabupaten Banyumas
Luas
---
Penduduk
---
Kecamatan
1
Desa/Kelurahan
---/---

Prakata[sunting | besut sumber]

Banyumas kuwe jeneng kota (cilik) nang kabupaten Banyumas. Ganu kota kiye dadi ibukota Kabupaten Banyumas ning dong taun 1935 ibukota kabupatene dipindah ming kota Purwokerto merga saben taun kebanjiran.

Sisa-sisa kota Banyumas dadi ibukota kabupaten esih keton banget utamane angger ndeleng bangunan-bangunan nang komplek Kawedanan, uga bangunan-bangunan kuna sing dibangun nganggo gaya Arsitektur Landa. Siki kota kiye cokan diarani kota tuwa Banyumas utawa kota pensiunan.

Mangga Deleng Uga[sunting | besut sumber]



Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.