Panganan lan Plesiran Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Plesiran[sunting | besut sumber]

Kabupaten Banyumas nduwe daerah-daerah plesiran utawa wisata andalan, akeh sing berupa panorama alam (gua, air terjun lan wana wisata).

Hiburan[sunting | besut sumber]

Panggonan, sarana lan medhia hiburan nang Banyumas: Alun-Alun Puwokerto, Kebon Dalem Purwokerto, Bioskop-Bioskop Banyumas, Radio Banyumas, TV Banyumas, Toserba Banyumas, Cafe lan resto sing lengkap fasiitas wifi lan fasilitas kanggo kumpul sekabehaning keperluan.

Penganan Khas[sunting | besut sumber]

Penganan khas Banyumas kiye termasuk juga penganan sing tradisional sing ndeyan ana juga jenise sing padha nang daerah liyane. Kripik - Sroto - Nopia - Mendoan - Getuk Goreng - Jenang Jaket - Tahu Gejrot - Awug-Awug - Dage - Ranjem - Cimplung - Serabi - Legen - Boled - Timus

Panggonan Panganan Khas Terkenal[sunting | besut sumber]

  • Jend. Sudirman kota Sokaraja: sroto, gethuk goreng lyy.
  • Tamara Sari (sisi Sri Ratu Purwokerto):sop buntut.
  • Pertelon Sokaraja-Purwokerto belok kiwe (mlebu gang):sroto sutri.
  • Jl. Bank, Purwokerto(pedhek Musium Bank):sroto ayam kampung pak Sungeb.
  • Pasar Wage, Purwokerto:sroto Pasar Wage + Bakso.
  • Jl. Jend. Sudirman, Sokaraja (kanan dalan):sroto lama Bp. Suradi.

Liyane[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming:

Kabupaten Banyumas