Cimplung

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cimplung kuwe salah siji jenis panganan tradisional, bahan dasare digawe sekang budin utawa ketela pohon.

Cara Gawe[sunting | besut sumber]

Carane gawe kaya kiye:

  • Budin dibuang kulite, trus di kumbah nganti bersih, nek budine gede-gede bisa di potong ben dadi cilik.
  • Budin kuwe mau terus dirawun utawa dikukus nganti mateng.
  • Nek wis mateng gari dicampur karo badeg utawa nira kelapa sing biasa dinggo gawe gula jawa.

Cimplung biasane dipangan nek isih anget dinggo kanca wedang bajigur. Mangane nyambi juguran... udan udan.. neng panggok pinggir sawah..nyawang pari sing wis pada doyong kaboten gabah...