Kaca Utama

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sugeng teka nang Wikipedia,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.178 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Agama
Budaya
Budaya
Geografi
Geografi
Matematika
Matematika
Astronomi
Astronomi
Indonesia
Indonesia
Banyumasan
Banyumasan
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
map-bms.wikipedia.org

Mangga manjing ...

Mangga nglengkapi Wikipédia Basa Banyumasan, sedulur kabéh olih nambah, ngobah, nyisipna mbuh tulisan utawa gambar, sing penting apa baén sing dimuat kuwe ora nyalaih aturan pemeréntah, agama, tata krama lan liya-liyané, artiné sing pantes-pantes utawa wajar tur cocok karo ketentuan Wikipedia. Mangga uga deleng halaman takon (FAQ) sing cokan dadi pitakonan, uga halaman bantuan (hélp) kanggo nggolét bantuan nyunting nang Wikipedia Banyumasan kiyé. Kanggo njajal mangga njajal nyunting nang Kothak Njajal! Isi Wikipedia kuwé debawah naungan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, dadi aturané bébas ning sing manut aturan umum karo bertanggungjawab. Deleng uga aturan-aturan Hak Cipta sing ngatur bab latar belakang hak cipta, sumber terbuka karo isi bébas.
Mangga kakang-kakang, mbekayu-mbekayu ...

Nulis/Ngisi artikel
Sugeng maca - Aturan - Hak Cipta - Nggawe halaman anyar - Nyunting kaca/halaman/artikel - Nerjemahna artikel - Panduan tata artikel - Tata basa/ejaan - Artikel sing dejaluk - Daftar artikel dasar/wajib

Bab Wikipedia
Wikipedia - Wikimedhia - Pengumuman - Dopokan/Warung kopi - Anggota - Pangurus - Milis - Kliping (Wikipedia nang Médhia Massa) - Mangga de-etung cacaeh suntingan Rika! - Sumbangan dana

Mesjid Agung Purbalingga

Mesjid Agung Purbalingga digawe taun 1853 M utawa 1269 H nang ulama setempat sing jenenge KH Abdullah Ibrahim. Pas agi direnovasi taun 2002, mesjid iki digawe karo perpaduan antara arsitektur Jawa lan Wetan Tengah. Lan dideleng sedela kaya kemutan maring mesjid sing ana nang Madinah.

Pembangunan dilakokna nang duwur lemah luase 5.500 meter persegi. Siki mesjid iku ngalami renovasi nganti lima wektu. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir nang taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna nang rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah. (Selengkape...)

Artikel pilihan sedurungé: Piala Donya Sepak Bola · Tsunami · Thomas Alva Edison

Wikipedia basa Banyumasan dimulai taun 2006 lan sekiye uwis nduweni 13.178 artikel. Wikipedia uga disediakna nganggo pirang-pirang basa nang donya, neng antarane yakuwe:

Wikipedia basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wikimedia Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane: