Wikipedia:Panyangkalan umum

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Aku lair neng Kemantran mergo aku asli wong kemantran. Kemantran memang ibukotane kecamatan Kramat. Soale disamping strategis tempate ugo lengkap fasilitase. Kantor pos, polsek, pasar, counter hp, warnet, kios, pedagang pinggir dalan, lan toko-toko. Sing durung ana kuwe penyedia faxsimile. Ana mung neng pirang sekolahan tok, ora go umum, mergo menawi badhe urusan ngefax, aku mlayu neng mejasem. Kuwe bae sing paling perek. Jalan raya Kemantran saiki rame nemen, padet ngrayap yen esuk-esuk bocah-bocah mangkat sekolah lan wong tua mangkat kerja. Terutama neng pertigaan lapangan Kemantran, wis jan kudu ana polisi sing ngatur lalu lalange kendaraan. Sing dadi salah sijine macet yaiku trek gandeng sing muat barang-barang, padha markir pinggir dalan, yen sedhelat sih mending, kadang suwe. Wis dalane sempit maning. Asline dalane ora kena go angkutan gedhe dawa kaya kuwe. Mulo, pemerintah Desa Kemantran lan Pemerintah Kecamatan Kramat kudu ngantisipasi anane angkutan kuwe ben ora dadikena macet. Apa maning pan bada (riaya idul fitri).