Museum wayang Sendang Mas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Museum Wayang Sendang Mas kuwe museum nang komplek kadipaten kota Banyumas. Museum kiye dibangun taun 1982. Koleksi wayang nang museum kiye antarane: wayang kulit, wayang golek, wayang beber, wayang krucil, wayang kidang kencana, wayang merak karo liyane.

Nang museum kiye uga ana lukisan Bupati-Bupati Banyumas, molai sekang Adipati Mrapat nganti Bupati siki, uga ana benda-benda pusaka, benda purbakala karo kitab-kitab kuna.



mBalik ming:

Panganan lan Plesiran Banyumas