Wayang kulit

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Wayang kulit digawe sekang kulit sing diapit, bentuke de ukir mirip gambar wong wayang kulit biasane demainaken karo wong sing dearani dalang,de iringi nganggo gamelan sing detabuh neng penayagan, biasane wayang kulit degelar sewengi muput ( semalam suntuk )alur ceritane werna werna salah sijine mahabarata, wayang kulit gemiyen dadi media pengajaran neng tlatah jawa neng para wali.nganti sekiye wayang kulit neng daerah Banyumas esih desenengi, apa maning angger sing ndalang sing wis kondang biasane sing nonton betah nganti esuk.