Museum

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Museum kuwe gedhung/bangunan kanggo nyimpen patilasan utawa barang kang ngandhut sejarah. Ing jaman saiki, akeh uga museum kang nyimpen barang-barang kontemporer, ora mung sing kuna banget.