Sejarah

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Sejarah yakuwe riwayat kedaden wektu gemiyen sing bener-bener kedaden. Makna tembung sejarah mandan mirip karo makna tembung Babad nang basa Jawa ning babad duwe makna sing lewih luas.

Kedaden-kedaden sejarah sing gedhe jaman gemiyen nang sejarah umat menungsa antarane: Revolusi Industri, Perang Donya I, Perang Donya II lyy.

Sejarah umume dimolai sekang tulisan, dadi sejarah kuwe dipelajari sekang peninggalan-peninggalan tulisan menungsa jaman gemiyen contone Prasasti. Angger sedurung menungsa moali paham tulisan kuwe jenenge jaman Prasejarah. Dadi masing-masing wilayah nang donya kiye sejaraeh dimolai sekang kurun wektu sing beda-beda tergantung kapan masyarakate molai kenal karo tulisan.

Jenis-Jenis[sunting | sunting sumber]

Pembagian sejarah kuwe tergantung sekang sudut pandang utawa cara arep ndeleng sejarah kuwe, ning umume bisa dideleng sekang kurun wektu utawa jaman karo sekang peninggalan-peninggalan utawa peralatan sing dienggo menungsa jaman kuwe.

Sejarah uga bisa dideleng sekang sudut pandang ilmu-ilmu tinentu contone sejarah miturut sudut pandang elmu Arkeologi, Geologi, Paleontologi, Astronomi, Biologi, uga Antropologi.

Sejarah uga bisa dideleng sekang sudut pandang wilayah utawa kawasan contone:

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Kaca Utama