Astronomi

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Astronomi kuwe maknane "elmu lintang" yakuwe elmu sing ngelibatakna pengamatan karo penjelasan kedaden nang luar Bumi uga nang atmosfer bumi. Elmu kiye nyinaoni asal-usul, evolusi, sifat fisik karo kimiawi benda-benda sing bisa dideleng nang langit. Cabang elmu sing erat kaitane karo astronomi yakuwe astrofisika.

Pembagian Miturut Subyek utawa Masalah[sunting | besut sumber]

Bab-bab liya sing ndeyan mlebu dadi bagian astronomi:


Deleng uga[sunting | besut sumber]