Astronomi

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Astronomi kuwe maknane "elmu lintang" yakuwe elmu sing ngelibatakna pengamatan karo penjelasan kedaden nang luar Bumi uga nang atmosfer bumi. Elmu kiye nyinaoni asal-usul, evolusi, sifat fisik karo kimiawi benda-benda sing bisa dideleng nang langit. Cabang elmu sing erat kaitane karo astronomi yakuwe astrofisika.

Pembagian Miturut Subyek utawa Masalah[sunting | besut sumber]

Bab-bab liya sing ndeyan mlebu dadi bagian astronomi:


Sejarah[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.