Lintang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Prakata[sunting | besut sumber]

Lintang kuwe jane bola gas raksasa sing nyala merga ana proses peleburan nuklir nang jerone. Srengenge (basa Indonesia: Matahari) ialah salah siji lintang kuwe.

Jenis-Jenis[sunting | besut sumber]

Kelas-Kelas[sunting | besut sumber]

Kelas Suhu (K) Kelir Massa Radius Lumen
O 30,000 - 60,000 K Biru Tuwa 60 15 1,400,000
B 10,000 - 30,000 K Biru - Enom 18 7 20,000
A 7,500 - 10,000 K Biru - Putih 3.2 2.5 80
F 6,000 - 7,500 K Putih 1.7 1.3 6
G 5,000 - 6,000 K Kuning - Putih 1.1 1.1 1.2
K 3,500 - 5,000 K Jingga 0.8 0.9 0.4
M 2,000 - 3,500 K Jingga Tuwa 0.3 0.4 0.04


Supernova[sunting | besut sumber]

Deleng Juga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Astronomi ; Benda astronomi