Pembentukan Lintang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Lintang kuwe lair sekang kepulan gas hidrogen karo debu kosmis/angkasa sing mbentuk nebula utawa awan gas. Gas-gas karo debu kosmis sing ngumpul kuwe marekna muncul gaya gravitasi, makin suwe kumpulan gas kuwe makin padat mbentuk bola gas juga nimbulna tekanan karo suhu sing tinggi banget. Akhire inti bola gas kuwe nyala merga ana peleburan nuklir gas hidrogen sing ngelepasna helium, panas karo cahaya.

Sisa-sisa materi padat sing ora kesedot menggumpal dhewek-dhewek nganti akhire dadi cikal bakal planet-planet.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Astronomi ; Lintang