Kurun Wektu Geologis

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Prakata[sunting | besut sumber]

EON[sunting | besut sumber]

Eon Proterozoikum, Arkeozoikum, Hadean diarani jaman Pre kambrium, sementara jaman siki mlebu nang eon Phanerozoikum, era Cenozoikum, periode Quarter, epoch Helocen.

ERA[sunting | besut sumber]

Eon Phanerozoikum:

Periode[sunting | besut sumber]

Era Cenozoikum:

Epoch/Masa[sunting | besut sumber]

Periode Quarter:

  • Pleistocen: dimolai sekitar 1,8 juta taun gemiyen ngantek sekitar 10.000 tahun gemiyen sing lantes dilanjutaken jaman Helocen.




mBalik ming:

Prasejarah