Kurun Wektu Geologis

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

EON[sunting | besut sumber]

Eon Proterozoikum, Arkeozoikum, Hadean diarani jaman Pre kambrium, sementara jaman siki mlebu nang eon Phanerozoikum, era Cenozoikum, periode Quarter, epoch Helocen.

ERA[sunting | besut sumber]

Eon Phanerozoikum:

Periode[sunting | besut sumber]

Era Cenozoikum:

Epoch/Masa[sunting | besut sumber]

Periode Quarter:

  • Pleistocen: dimolai sekitar 1,8 juta taun gemiyen ngantek sekitar 10.000 tahun gemiyen sing lantes dilanjutaken jaman Helocen.



Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Prasejarah