Proterozoikum

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Jaman Proterozoikum kuwe kira-kira 2,5 milyar - 290 juta taun gemiyen. Proterozoikum kuwe artine jaman kehidupan awal, atmosfer sing cikal bakale wis tumbuh nang jaman Arkeozoikum, siki makin berkembang terus molai ana juga hidrosfer. Dong masa kiye makhluk-makhluk sing duwe sel akeh wis molai dicipta contone enkaryotes karo prokaryotes. Mang akhir jaman kiye organisme utawa makhluk hidup sing dicipta wis lewih kompleks, jenis invertebrata bertubuh lunak kaya ubur-ubur, cacing karo koral molai ana nang nang laut-laut dangkal.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Prasejarah ; Kurun Wektu Geologis