Babad

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Babad kiye kata sing mandan angel digolet maknane saking luas pengertiane, ning sing penting Babad kuwe duwe unsur nilai luhur. Babad ialah bab leluhur, ana soal kepahlawanan, ana kejayaan, ana kegetiran, ana duka lan lara, ana pengkhianatan, ana sejarah, ana Silsilah, ana Epos, ana Legenda, kabeh dadi siji. Sing pokok kabeh ana kaitan karo kiprah para leluhur masa gemiyen. Babad lewih luas tinimbang sejarah, sebab umume sing ditampilaken nang sejarah kudhu sing bener, sing bener-bener kedaden. Bangsane Mitos, legenda, Crita Rakyat lan kanca-kancane ora melebu nang sejarah, ning tetep baen ana sejarah sing cokan dibelokaken.

Babad juga bisa ditambah-tambaih, bisa dikurang dadi ora lengkap, dibelokaken, pokoke bisa diwolak-walik, dadi bisa duwe versi sing werna-werna melu karepe sing nggawe babad. Kuwe tanggungjawab kabeh wong kanggo nampilaken sing lurus, sing bener, sing hakiki sesuai karo hati nurani. Utawa angger kangelan nampilaken sing bener (merga butuh riset ndisit), tampilaken kabeh versine.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: