Biologi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Biologi kuwe ilmu soal makhluk hidup, termasuk juga bab kehidupane. Asal katane sekang basa Yunani: Bios artine urip (hidup) utawa kehidupan karo Logos artine Ilmu. Ilmu biologi kuwe mbahas masalah ciri-ciri fisik karo perilaku makhluk hidup jaman siki karo jaman gemiyen, uga soal kepriwe carane berkembang biak, interaksi sesama uga karo alam sekitare lyy.

Pokok Bahasan Biologi[sunting | sunting sumber]

Umume pokok bahasan/subyek Biologi debagi dadi 3 bagian:

Organ Tubuh Menungsa[sunting | sunting sumber]

Menungsa guwe nduweni organ-organ penting sing nduweni fungsi penting uga:

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

[sunting | sunting sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming:

Matematika & Ilmu Alam

siete scemi perchè cercate queste cose che sono pallose e sporche da cervinara (AV) ITALIA ANDATE A QUEL PAESE E SE NON CONOSCETE LA STRADA ANDAVI A FARE IN CULO!!!