Nopia

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nopia ialah salah siji penganan khas Banyumas, nanggawe sekang gula jawa sing nangbungkus adonan terus nangpanggang nganggo tungku khusus ngantek atos ning tengaeh tetep empuk. Seliyane nopia, ana maning Mino utawa mini nopia (nopia sing ukurane cilik/anangne Nopia).

Nopia kiye werna-werna rasane, ana sing rasa brambang, duren uga cokelat.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan Banyumasan