Tahu Gejrot

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tahu Gejrot kuwe panganan sing cara gawe'e gampang pisan.

Bahan[sunting | besut sumber]

Cara Gawe[sunting | besut sumber]

Mengkenen: Pertama-tama tahu digoreng secukupe sekalian nganggo batur sedulure. Terus bumbue: gula abang dicampur karo banyu secukupe dilebokaken ning jero gendul. Terus gendule ditutup karo gabus kang dibolongi diubungaken karo sedotan cilik supaya bisa metu banyue.

Cara Ngidangakene[sunting | besut sumber]

Tahu goreng diiris-iris. Yen uwis, jukuten bawang abang secukupe, aja akeh-akeh. Terus digerus karo ulegan kayo atawa watu sampe ancur. Tambaen sabrang jepun, sing doyan pedes, ya mangga bae sing akeh. Gerus maning dadi siji. Baka uwis, kecroten banyu gula abang mau. Campuraken karo tahu sing wis diiris-iris ika. Sekien siap dipangan karo sedulur batur. Sendoke supaya asyik lan santai gaween nganggo biting didaro ning piring lempung (coet cilik). Sedurunge, tahu kudu dicelup-celup nang kuah-e. Mangane tahu aja dicekel karo jari, kulit tahune kuwi mambu. Mambune isa nempel nang jari, ora ilang-ilang mambune, jeh! Wah..., enak pisan ikuh. Murah, enak, sedep. Kaya-kayae, mertua lewat pasti kepengen melu nyicipi.

bali ming:

Pawon