Tahu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Tahu kuwe salah siji panganan asli Indonesia. Siki wis dikenal nang mancanegara. Tahu digawe sekang kacang kedele. Senajan nggawene seka kacang kedele, justru kedelene kuwe saka impor dadi tahu kuwe ya termasuk panganan impor kaya pitza. Mung masalah tahu siki lagi dadi rame amarga nganggo bahan pengeras formalin. Padahal tahu asli sing seka jepang atawa cina tahu kuwe ora atos jajal bae sing jenenge 'tahu yunyi'. Tahu kuwe ora tahan suwe dadi pikirane ben kuat kuwe di tambahi formalin, kuwe pikiran salah.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.