Mendoan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mendoan sing agi digoreng

Mendoan yakuwé panganan sing gawene kang témpé sing diiris tipis utawa témpé khusus sing bentukké tipis terus digoréng karo glepung sing disogi bumbu rempah. Glepung sing dienggo biasané glepung beras topi cokan dicampur karo glepung trigu. Méh kabeh wilayah Banyumas ana panganan mendoan kiyé.

Cara gawene[sunting | besut sumber]

Bahan[sunting | besut sumber]

  • 300 g tempe, iris ½ x 5 x 7 cm
  • 75 g tepung beras
  • 1 sdm tepung sagu
  • 5 ler godhong kucai utawa godhong bawang, iris 1 cm
  • lenga nggo nggoreng

Bumbu sing dialusna[sunting | besut sumber]

Carane[sunting | besut sumber]

Campurna glepung karo bumbu rempah sing wis digerus. Tambahna banyu setitik titik nyambi terus diudek kosih rata. Ari padanen kurang encer, teyeng ditambaih banyu secukupe. Lebokna godong kucai, kudek-kudek kosih rata, terus tempe dicrubna siji-siji.

Goreng nganggo geni sing sedeng bae aja kegedhen (mbok geseng) kosih mateng karo kelire mandan kuning kecoklatan.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan Banyumasan