Parembugan:Mendoan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mendoan Gaweane mamaQ kiye

Mendoan inggih puniko ndamele ngagem kacang kedele kados tempe-tempe liyonipun,namung cuman ndamel tempe mendoan niki benten kalian tempe-tempe biosonipun.Dados mendoan niki di damel onten carane piyambak,kaping setunggal kedele di cuci di lebetaken teng bakul(tempet mencuci beras)trus di cuci,sa' sampunipun kaping kaleh kedele di bungkus ngagem godong gedang bi bungkus tipis-tipis,mboten kados tempe biasanipun(tebal),bar niku di ler,di susun teng ngandap,nek onten kalih wadah,supados kedele niku wau dados tempe mendoan,kurang lebih ngantos sa' ndinten sa' ndalu. Bar niku kan sampun dados mendoan tapi kadang sebagian onten sing mboten dados,amargi kurang cara penyusunane,sing sampun dados tembe di damel tempe goreng mendoan,sa' selerane sampean,,,ajeng di goreng garing,nopo di damel mendo,bar niku di sigit kalian lombok cengis ijo kalian medang kopi sedep pokoke lah. Kaya kue mendoan gaweane mamake inyong,menawi mbokan onten salah luput sa' derengipun kulo nyuwun sewu,kulo namung manusia biasa,kthah salahipun nyuwun di ngapura.

Fitrianto prima.k‎