Wikipedia:Pengantar

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sugeng teka ming Wikipedia, ensiklopedia sing bebas disunting sapa baen.


Wikipedia kuwe ensiklopedia isi bebas sing dimolai kawit taun 2001. Artikel-artikel nang Wikipedia kuwe jane kasil kolaborasi kabeh penulis-penulis sedonya. Situs kiye jane situs wiki, sing artine sapa baen olih tur bisa nyunting artikel, mbenerna uga nambah informasi, carane mung ngeklik pranala sunting sing ana nang sisi duwur nang saben kaca/halaman.

Wikipedia kuwe merek dagang sekang Wikimedia Foundation, Inc. sing uga nggawe kabeh "keluarga Wikipedia", antarane: Wikiquote, Wiktionary, Wikisource, Wikibooks karo Wikinews. Nang Wikipedia karo proyek Wikipedia liyane, Rika aja sungkan nyunting uga melu nyumbang pengetahuan sesuai bidang sing Rika senengi. Wikipedia kuwe dimolai tanggal 15 Januari 2001 dening Jimmy Wales, Larry Sanger, karo kolaborator antusiastik basa Inggris liyane.

Kabeh tulisan nang Wikipedia basa Banyumasan kudu nganggo basa Banyumasan gel, termasuk angger tulisane/artikel kuwe sekang terjemahan, ningen aja klalen nyantumna sumbere. Siki wis ana sekitar 13.275 artikel/tulisan nang basa Banyumasan; saben dinane puluhan pengunjung sekang endi baen sedonya sing nggawe artikel-artikel anyar utawa uga nyunting nang Wikipedia basa Banyumasan kiye.

Kabeh teks nang Wikipedia, uga gambar karo isi-isi liyane, dilindung GFDL. Kontribusi tetep dadi hak sing nggawe, sementara izin GFDL kuwe kanggo mastekna nek isine tetep bisa disebar gratis tur bisa direproduksi (deleng deklarasi hak cipta karo penyangkalan isi kanggo informasi lewih lanjut)

Lanjutna meng kaca tutorial wikipedia →

Proyek liyane[besut sumber]

Wikipedia basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wikimedia Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane: