Wikipedia:Tutorial

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Perkenalan   Penyuntingan   Pemformatan   Pranala   Kaca Dhiskusi   Ingatlah   Pendaftaran   Ruang nama    
Gtk-redo-ltr.svg WP:TUTOR

Tutorial Wikipedia – Pengantar

Informasi dasar Wikipedia
Sugeng maca
Sapa sing nulis Wikipedia
Artikel pertama Rika
Nyunting halaman
Pancapilar!
Hubungi kami
Tutorial
Pengantar
Tanya jawab
Pitulung:Isi

Sugeng teka nang Tutorial Wikipedia. Tutorial kiye ancase kanggo panganggo sing uwis maca sakilas bab Wikipedia liwat Mengenal Wikipedia, lan siap mulai. Seuwise maca rangkaian kaca kiye, Rika bakal olih informasi dasar lan kawruh sing diperlokna kanggo dadi Panganggo Wikipedia.

Saben kaca bakal ngrembug bab fitur (fasilitas) software wiki, sawetara pituduh bab style utawa gaya lan isi artikel, informasi bab komunitas Wikipedia, utawa kawicaksanan lan konvensi wigati jroning Wikipedia.

Elingana nek kiye kuwe mung tutorial, dudu kaca kawicaksanan definitif utawa manual sing wutuh. Angger Rika kepengin sing lewih rinci, nang jero tutorial kiye ana pranala (link) sing nyambung maring kaca Wikipedia liyane. Kaca kuwe nduwe informasi sing lewih rinci bab topik sing ana nang kene. Angger Rika kepengin nyambi maca, mendingan Rika mbuka pranala kuwe mau nang jendela (window) anyar.

Nang jero tutorial kiye uga ana pranala maring bak pasir, papan sing teyeng dinggo mraktekna apa sing wis Rika pelajari. Ora bakal ana wong sing kesuh nek Rika nggunakna bak pasir nggo pranti jajalan, dadi ora usah kuwatir, lakoni baen lan deleng apa hasile sing Rika gawe.

Cathetan: Tutorial kiye ngasumsikna nek Rika nganggo layout (skin) kaca default. Angger Rika mlebu log (log in) lan uwis ngganti preferensi panganggone Rika, panggonan pranala nang layar bisa dadi sejen.

Rika wis siap? OK, mayuh dilabuih ! →