Wikipedia:Tutorial (Pranala)

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti


Perkenalan   Penyuntingan   Pemformatan   Pranala   Kaca Dhiskusi   Ingatlah   Pendaftaran   Ruang nama    

Pranala iku huruf sing ana warnane biasane kur warna abang lan biru. Contoeh:

  1. Langit kata"langit" warnane abang.
  2. Panganggo kata "Panganggo"Warnane biru.
Kenangapa deneng kaya kiye. Kabeh sing tulisan murub warna abang, iku nandakna kaca esih kosong, urung digawe utawa ora ana isine.Namung anger murube biru iku nandakna kaca wis digawe utawa ana isine.
Rika teyeng gawe kata iku bisa murub kur nyogi tanda [[ lan ]] nang huruf sing kepengin rika murubi contoeh: Rika arep murubna kata "wedus", Rika gari nambahna nang kata wedus dadi [[wedus]] utawa [[wedus|wedus]] angger kaya [[wedus|kambing]]sing muncul nang laya kur kambing tok utawa seuwise tanda "|".

.Nambahna tanda [[ lan ]] iku jenenge wikifikasi.

Lanjutna tutorial iki →