Wikipedia:Tutorial (Penyuntingan)

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Perkenalan   Penyuntingan   Pemformatan   Pranala   Kaca Dhiskusi   Ingatlah   Pendaftaran   Ruang nama    

Tutorial Wikipedia – Penyuntingan utawa Besut Sumbere

iki gampang

Iki fitur wiki sing paling dasar sekang liyane: Sunting Utawa besut sumbere. Namung angger kaca diamana Rika ora bakal weruh tulisan sunting utawa besut.

Jajal klik iki: kotak wedhi, lan klik "sunting". Rika ngko weruh kode wiki kaca iku. Tambahna tulisan sing jere Rika maen (apa baen), lan pencet tombol "Simpen", nang ngisor. Deleng perubahane.

Tidhokna

Gunakan tombol pratayang sedurung nyimpen

Iki fitur penting penyunyingan utawa pembesutan iku Tidhokna. Jajal bae nang bak pasir/Kothak njajal, lan pencet tombol "Tidhokna". Iki memungkinkan Rika nggo ndeleng kaca bare Rika owaih sedurung Rika yakin arep di simpen.

Ringkasan

Sedurunge Rika mencet tombol "Simpen", Rika kudu nggo nulis ringkasan suntingan utawa pengowahan sing nembe Rika owahi "Ringkasan" sing letake nang jendela edit pipir tombol "Simpen" utawa "Tidhokna". Tulis ringkasan sing cendek; misale angger Rika kur nulis typo, wong lia ngerti Rika agi ngelakokna pengowahan cilik nggo ngoreksi tata penulisane (tipografi), utawa pengowahan cilik liyane.

Jajalan

Angger Rika arep njajal lakokna nang Bak pasir, lan lanjutkan meng topik tutorial lanjutane.