Baturaden, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Baturraden
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 12

Baturaden kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, Provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Jeneng Baturaden kuwe asale sekang sejarah/mitos sing kondang nang masyarakat. Critane jaman gemiyen ana putra raja (raden) sing tresna karo rewange (batur). Jalaran ora disetujui nang wong tuwane, batur karo raden kuwe bunuh diri neng panggonan sing sekiye dadi terkenal nganggo jeneng BATURRADEN. Baturraden sekiye dadi salah siji obyek wisata. Neng kene uga tau dilaksanakna acara Jambore Nasional.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

Lokawisata Baturaden
  1. Karangmangu
  2. Karangsalam
  3. Karangtengah
  4. Kebumen
  5. Kemutug Kidul
  6. Kemutug Lor
  7. Ketenger
  8. Kutasari
  9. Pamijen
  10. Pandak
  11. Purwosari
  12. Rempoah