Camat

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Camat kuwe sing mimpin wilayah administratif kecamatan, status dheweke kuwe perangkat daerah kabupaten utawa kota. Camat kuwe posisine nang ngisor tur bertanggung jawab maring Bupati liwat Sekretaris Daerah Kabupaten utawa kota. Camat diangkat dening Bupati utawa Walikota.

Nang ngisor Camat kuwe ana lurah, ning angger kepala desa statuse ora nang ngisor Camat.