Kecamatan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kecamatan kuwe wilayah administratif nangisor kabupaten utawa kota. Nangisor Kecamatan kuwe ana desa utawa kelurahan.

Nang konteks otonomi daerah nang Indonesia, Kecamatan kuwe Perangkat Daerah Kabupaten utawa Kota sing duweni wilayah kerja tinentu sing dipimpin dening Camat. Istilah "Kecamatan" nang propinsi Nanggroe Aceh Darussalam diarani "Sagoe Cut".

Deleng Juga[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.