Kelurahan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Pembagian administratif Indonesia
Garuda Pancasila
Tingkat provinsi

Propinsi
Daerah khususDaerah istimewa

Tingkat kabupaten/kota

KabupatenKota
Kabupaten administrasi
Kota administrasi

Tingkat kecamatan

KecamatanDistrik

Tingkat kemukiman

Mukim (khusus Aceh)

Tingkat kelurahan/desa

KelurahanDesaNagari
Kampung (Lampung)
Kampung (Papua)
GampongPekon
Dusun (Bungo)
Lembang (Toraja)

Deleng uga

BanjarDusun
LingkunganPedukuhan
Rukun Kampung
Rukun Warga
Rukun Tetangga

sunting

Kelurahan iku pembagian wilayah administratif nang Indonesia nangisore kecamatan. Nang konteks otonomi daerah nang Indonesia, Kelurahan iku wilayah kerja Lurah dadi Perangkat Daerah Kabupaten utawa kota. Kelurahan dipimpin nang Lurah sing statuse Pegawai Negeri Sipil.

Kelurahan iku unit pemerintahan paling cilik sejajar karo desa. Beda karo desa, kelurahan duwe hak ngatur wilayaeh lewih dibatasi Nang perkembangane, desa teyeng diowah statuse dadi kelurahan.


Deleng uga[sunting | besut sumber]