Sokaraja, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Sokaraja
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerintahan
 • Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Desa/kelurahan 18

Sokaraja kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, propinsi Jawa Tengah, Indonesia.[1] Kecamatan kiye ana nang sisi wetan kota Purwokerto. Panganan khas Sokaraja kuwe Sroto Sokaraja karo Getuk goreng. Batese Sokaraja nang sisi kulon kuwe Purwokerto, sisi wetan Kabupaten Purbalingga, lan Kecamatan Banyumas nang sisi kidul. Ganu ana Pabrik gula nang Desa Kalibagor sing dibangun kawit jaman landa, tapi sekiye wis tutup.

Stasiun kereta api Sokaraja taun 1900-an

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

Kecamatan Sokaraja dibagi dadi 18 desa yakuwe:[2]

Referensi[sunting | besut sumber]