Sokaraja, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Sokaraja
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 18

Sokaraja kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, propinsi Jawa Tengah, Indonesia.[1] Kecamatan kiye ana nang sisi wetan kota Purwokerto. Panganan khas Sokaraja kuwe Sroto Sokaraja karo Getuk goreng. Batese Sokaraja nang sisi kulon kuwe Purwokerto, sisi wetan Kabupaten Purbalingga, lan Kecamatan Banyumas nang sisi kidul. Ganu ana Pabrik gula nang Desa Kalibagor sing dibangun kawit jaman landa, tapi sekiye wis tutup.

Stasiun kereta api Sokaraja taun 1900-an

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

Kecamatan Sokaraja dibagi dadi 18 desa yakuwe:[2]

  1. Banjaranyar
  2. Banjarsari Kidul
  3. Jompo Kulon
  4. Kalikidang
  5. Karangduren
  6. Karangkedawung
  7. Karangnanas
  8. Karangrau
  9. Kedondong
  10. Klahang
  11. Lemberang
  12. Pamijen
  13. Sokaraja Kidul
  14. Sokaraja Kulon
  15. Sokaraja Lor
  16. Sokaraja Tengah
  17. Sokaraja Wetan
  18. Wiradadi

Referensi[sunting | besut sumber]