Cilongok, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Cilongok
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerintahan
 • Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Desa/kelurahan 20


Cilongok kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia.

Cilongok kondang sebagai daerah sing ngasilna gula abang. Cilongok nduwé kawasan wisata alam sing jenengé Wanawisata Curug Cipendok. Air terjun-é dhuwuré kurang lewih ana 100 meter, langsung nang ngisoré alas Gunung Slamet. Seliane kuwe uga ana Telaga Pucung lan kawasan perkebunan sayur. Pusat pemerintahané Cilongok ana nang Pernasidi tapi pusat kegiatan lan perekonomiané ana nang Desa Cilongok.


Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]