Cilongok, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Cilongok
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 20


Cilongok kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia.

Cilongok kondang sebagai daerah sing ngasilna gula abang. Cilongok nduwé kawasan wisata alam sing jenengé Wanawisata Curug Cipendok. Air terjun-é dhuwuré kurang lewih ana 100 meter, langsung nang ngisoré alas Gunung Slamet. Seliane kuwe uga ana Telaga Pucung lan kawasan perkebunan sayur. Pusat pemerintahané Cilongok ana nang Pernasidi tapi pusat kegiatan lan perekonomiané ana nang Desa Cilongok.


Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Batuanten
  2. Cikidang
  3. Cilongok
  4. Cipete
  5. Gununglurah
  6. Jatisaba
  7. Kalisari
  8. Karanglo
  9. Karangtengah
  10. Kasegeran
  11. Langgongsari
  12. Pageraji
  13. Panembangan
  14. Panusupan
  15. Pejogol
  16. Pernasidi
  17. Rancamaya
  18. Sambirata
  19. Sokawera
  20. Sudimara