Gunung Slamet

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Gunung Slamet kuwe termasuk salah siji Gunung Berapi nang pulau Jawa sing ora aktif. Duwure 3,432 meter ndl. Gunung kiye ana nang perbatasan Kabupaten Banyumas lan Kabupaten Pemalang, Provinsi Jawa Tengah.

Nang kaki gunung kiye akeh kawasan wisatane antara lain Baturaden, Pemandian Moga lyy. Kawasan wisata Baturaden bisa dicapai sekang kota Purwokerto, ibukota Kabupaten Banyumas, kawasan wisata Pemandian Moga sekang kota Slawi utawa Tegal.

Posisi geografis Gunung Slamet: 7°14,30' LS dan 109°12,30' BT, Gunung Slamet kiye gunung sing sing paling duwur nang Jawa Tengah. aja kelalen dolan nang grendeng


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: