Pekuncen, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Pekuncen
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerintahan
 • Jeneng Camat Setya Rahendra
Wewengkon - km²
Desa/kelurahan 16

Pekuncen kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Kecamatan kiye ana nang sisi lor wilayah Kabupaten Banyumas, lan berbatasan langsung karo Kabupaten Brebes nang lor. Pekuncen kiye daerah subur sing nduweni curah hujan sing lumayan duwur, mulane daerah kiye teyeng dadi sentra pertanian sing handal. Lahan pertaniane ngasilna padi, palawija, kol, cabai, ketimun, lan buncis.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

Pustaka[sunting | besut sumber]