Getuk goreng

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Getuk Goreng kuwe salah siji panganan khas banyumas sing degawe sekang boled derebus seteruse dibebek supaya alus lan oyode debuang getuk biasane decampur gula utawa klapa sing deparut, getuk goreng ya kuwe getuk sing degoreng, getuk goreng sing terkenal neng wilayah banyumas yakuwe getuk goreng Sokaraja. Getuk goreng sing pertama kuwe gaweane Bapak Haji Sanpirngad tahun 1918. terus bar kuwe dilungsurna maring anak tunggale ya kuwe Mbok Khadiyah sing duwe bojo jenenge Pak kaji Tohirin. Terus dilanjutna nang anak-anake pak kaji Tohirin ya kuwe:1.Ibu Ning waryati 2.Pak Slamet lukito 3.Ibu Warsuti. dadi siki sing padha nyekel getuk goreng ya anak-anake pak kaji tohirin. warunge ana akeh. pada diwei nomer dewek-dewek. kang siji gutul pitu. tapi nang sokaraja ya akeh sak liyane Getuk Goreng Haji Tohirin. Sedawane dalan jenderal soedirman isine mung bakul getuk. monggo sedulur-sedulur sing badhe tumbas gethuk pada teka maring sokaraja. tek enteni,ya.....!!!! (19_91221)








Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan Banyumasan