Barzanji

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Barzanji utawa Perjanjen ialah salah siji kegiatan keagamaan Islam sing isine doa-doa, puji-pujian karo penuturan riwayat Nabi Muhammad s.a.w sing dituturaken nganggo irama karo diiringi perangkat musik sederhana. Pertunjukan kesenian keagamaan kiye biasa pas peringatan kelahiran, Khitanan, Pernikahan karo peringatan maulid Nabi Muhammad s.a.w.

peringatan ini dilaksanakan sehabis solat isya,

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.