Kabupaten Boyolali

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Boyolali
Lambang Kabupaten Boyolali
Lambang Kabupaten Boyolali
Motto: --- (---)
Sesanti: --- (---)
Locator kabupaten boyolali.gif
Dina Dadi: ---
Ibukota: Boyolali
Bupati: Drs. Seno Samudro
Luas: 1.015,10 km²
Kecamatan: 19 Kecamatan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 935.768 (2004)
+/- 922 / km²
Suku: Suku Jawa.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Kong Hu Cu karo Budha
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0276)
Situs web resmi: Situs Resmi Pemkab Boyolali

Kabupaten Boyolali kuwe salah siji kabupaten nang propinsiJawa Tengah, Indonesia sing enggone nang wilayah wetan, kota Boyolali kuwe ibukota kabupatene. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 1.015,10 km² Jumlah Penduduk: 935.768 jiwa (2004).

Geografis[sunting | besut sumber]

Enggon Wilayah : --- bujur wetan karo --- lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo Kota Surakarta, sisi kidul batese karo kabupaten Klaten, sisi kulon batese karo kabupaten Magelang lan kabupaten Semarang, sisi lor batese karo kabupaten Grobogan.

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana ---:

Ekonomi & Sosial[sunting | besut sumber]

Penyerbuan pasukan Pangeran Diponegoro oleh colonne Le Bron de Vexela dekat Gawok (gambar oleh G. Kepper, 1900)

Pendidikan[sunting | besut sumber]

Pendidikan formal TK atawa RA SD atawa MI SMP atawa MTs SMA atawa MA SMK Perguruan tinggi Lainnya
Negeri 4 603 67 21 9 0 0
Swasta 509 215 70 28 28 2 9
Total 513 818 137 49 37 2 9
Data sekolah nang Kabupaten Boyolali (2010/2011)
Sumber:[1]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Data Pokok Pendidikan (DAPODIK) Wilayah Kabupaten Boyolali (2010/2011)

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.