Kabupaten Semarang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Kabupaten Semarang
Lambang Kabupaten Semarang.webp
Lambang Kabupaten Semarang
Moto: Dharmottama Satya Praja


Locator kabupaten semarang.png
Peta lokasi Kabupaten Semarang
Koordinat: -
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian -
Ibu kota Ungaran
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - Wakil Bupati {{{jeneng wakil kepala daerah}}}
 - DAU Rp. 568.138.051.000,-[1]
Luas 981,95 km2
Populasi
 - Total 983.000 jiwa (2003)
 - Kepadatan 1.001,07 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 024, 0298
Pembagian administratif
 - Kecamatan 18
 - Kelurahan -
Simbol khas daerah
 - Situs web www.semarangkab.go.id

Kabupaten Semarang kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Ungaran kuwe ibukota kabupatene.

Geografis[sunting | besut sumber]

Enggon Wilayah : --- bujur wetan karo --- lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo ---, sisi kidul batese karo --- uga, sisi kulon batese karo ---, sisi lor batese karo --- karo ---.

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana ---:


Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.