Kabupaten Semarang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Semarang.png
Lambang {{{jeneng}}}
Moto: Dharmottama Satya Praja

Gambar:Mars Kabupaten Semarang.ogg Gambar:Bupati.jpgkap


Locator kabupaten semarang.png
Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat: -
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian -
Ibu kota Ungaran
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - Wakil Bupati {{{jeneng wakil kepala daerah}}}
 - DAU Rp. 568.138.051.000,-[1]
Luas 981,95 km2
Populasi
 - Total 983.000 jiwa (2003)
 - Kepadatan 1.001,07 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 024, 0298
Pembagian administratif
 - Kecamatan 18
 - Kelurahan -
Simbol khas daerah
 - Situs web www.semarangkab.go.id

Kabupaten Semarang kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Ungaran kuwe ibukota kabupatene.

Geografis[sunting | besut sumber]

Enggon Wilayah : --- bujur wetan karo --- lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo ---, sisi kidul batese karo --- uga, sisi kulon batese karo ---, sisi lor batese karo --- karo ---.

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana ---:


Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]