Kabupaten Wonogiri

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
{{{jeneng}}}
Lambang kabupaten wonogiri.jpg
Lambang {{{jeneng}}}
Moto: Sabda Sakti Nugrahaning Praja
kap


Locator kabupaten wonogiri.png
Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat: -
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian -
Ibu kota Wonogiri
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - DAU Rp. 682.359.252.000,-[1]
Luas 1.822,37 km2
Populasi
 - Total 1.005.000 jiwa (2003)
 - Kepadatan 551,48 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 0273
Pembagian administratif
 - Kecamatan 25
 - Kelurahan 297
Simbol khas daerah
 - Situs web http://www.wonogirikab.go.id

Wonogiri, (Basa Jawa: wanagiri, sing artine "wana nang Gunung"), kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah. Secara geografis Wonogiri lokasi nang sisi kidul-wetan Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotane ana nang Kecamatan Wonogiri. Luas kabupaten ini 1.822,37 km² dengan populasi 1,5 juta jiwa [2].

Pemandangan Wonogiri (nampak Gunung Gandul nang latar belakang)
Lor Kabupaten Karanganyar lan Kabupaten Sukoharjo
Kidul Segara Kidul
Wetan Kabupaten Ponorogo lan Kabupaten Pacitan, Jawa Timur.
Kulon Wonosari, Yogyakarta
Salah satu sudut Terminal Giri Adipura Wonogiri


Pesawat[sunting | besut sumber]

Akses pesawat udara maring Kabupaten Wonogiri nganggole loro bandara sing paling perek yakuwe Bandar Udara Adisumarmo nang Solo lan Bandar Udara Adisucipto nang Yogyakarta, banjur diterusna numpak kendaraan umum utawa sewaan maring Wonogiri.

Salah siji sudut rumah sakit nang Wonogiri, RS Medika Mulya

Kesehatan[sunting | besut sumber]

Layanan rumah sakit nang Wonogiri, antarane yakuwe:

Sekolah Menengah[sunting | besut sumber]

SMA[sunting | besut sumber]

SMA sing ana nang Wonogiri yakuwe SMA Negeri 1 Wonogiri, SMA Negeri 2 Wonogiri, SMA Negeri 3 Wonogiri, SMAN 1 Purwantoro, SMAN 1 Wuryantoro, SMAN 1 Pracimantoro, SMAN 1 Baturetno, SMAN 1 Jatisrono, SMAN 1 Slogohimo, SMA Negeri 1 Girimarto, SMA Pancasila 1, SMA Kanisius Harapan, SMA Pangudiluhur, lan liya-liyane

SMK[sunting | besut sumber]

SMK nang Wonogiri yakuwe SMK Negeri 1 Wonogiri, SMK Negeri 2 Wonogiri, SMK Negeri 1 Bulukerto, SMK Negeri 1 Kismantoro lan SMK Swasta kaya SMK Pancasila Baturetno, SMK Karya Media Tirtomoyo, Muhammadiyah Purwantoro, Baturetno, Giriwoyo,SMK PANCASILA 1 WONOGIRI, lan SMK Swasta Liyane.

Kota kembar[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Perpres No. 6 Tahun 2011". 17 Februari 2011. http://www.djpk.depkeu.go.id/regulation/27/tahun/2011/bulan/02/tanggal/17/id/590/. Diakses pada 23 Mei 2011. 
  2. ^ "Geografi", wonogirikab.go.id, diakses Oktober 2011

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Topik Wonogiri