Kabupaten Temanggung

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Temanggung.jpg
Lambang {{{jeneng}}}
Moto: Swadaya Bhumi Phala
kap


Locator kabupaten temanggung.png
Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat: -
Provinsi Jawa Tengah
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal Peresmian -
Ibu kota Temanggung
Pemerintahan
 - Bupati {{{jeneng kepala daerah}}}
 - DAU Rp. 483.203.952.000,-[1]
Luas 870,25 km2
Populasi
 - Total 696.000 jiwa (2003)
 - Kepadatan 799,77 jiwa/km2
Demografi
 - Kode area telepon 0293
Pembagian administratif
 - Kecamatan 20
 - Kelurahan -
Simbol khas daerah
 - Situs web http://www.temanggungkab.go.id/

Kabupaten Temanggung, kuwe salah siji kabupaten nang Propinsi Jawa Tengah. Ibukotane yakuwe Temanggung. Kabupaten kiye jejeran karo Kabupaten Kendal nang sisi lor, Kabupaten Semarang nang wetan, Kabupaten Magelang nang kidul, lan Kabupaten Wonosobo nang kulon.

Geografis[sunting | besut sumber]

Enggon Wilayah : 109"55' - 110"19' bujur wetan karo 7"4' - 7"24' lintang kidul.

Panggonan wisata[sunting | besut sumber]

Ana akeh nggon wisata nang kabupaten Temanggung kaya wisata alam Jumprit sing ana nang Kecamatan Ngadirejo, Monumen Meteorit nang Desa Wonotirto Kecamatan Bulu, Curug Lawe nang kecamatan Jumo, wisata banyu Pikatan Waterpark lan kolam pancingane.

Kesehatan[sunting | besut sumber]

Fasilitas kesehatan sing ana nang Kabupaten Temanggung :

Pendidikan[sunting | besut sumber]

Nanh Kabupaten Temanggung durung ana universitas, ningen uwis ana Sekolah Tinggi lan Akademi, yakuwe:

  1. Sekolah Tinggi Agama Islam Nahdlatul Ulama Temanggung.
  2. Akademi Keperawatan Alkautsar Temanggung.

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]