Kabupaten Klaten

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Klaten
Lambang Klaten.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: Klaten Bersinar (---)
Sesanti: --- (---)
Dina Dadi: ---
Ibukota: Klaten
Bupati: Sunarno
Luas: 655,56 km²
Kecamatan: 26 Kecamatan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.121.000 jiwa (2003)
+/- 1.709,99 jiwa / km²
Suku: Suku Jawa lyy.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Kong Hu Cu karo Budha
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0272)
Situs web resmi: Situs Resmi Pemkab Klaten

Kabupaten Klaten kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Klaten kuwe ibukota kabupatene, kota-kota liyane : Delanggu, Ceper, Trucuk lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 655,56 km² Jumlah Penduduk: 1.121.000 jiwa (2003).

Geografis[sunting | besut sumber]

Enggon Wilayah : --- bujur wetan karo --- lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo ---, sisi kidul batese karo --- uga, sisi kulon batese karo ---, sisi lor batese karo --- karo ---.

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana 26:

  1. Bayat
  2. Cawas
  3. Ceper
  4. Delanggu
  5. Gantiwarno
  6. Jatinom
  7. Jogonalan
  8. Juwiring
  9. Kalikotes
  10. Karanganom
  11. Karangdowo
  12. Karangnongko
  13. Kebonarum
  14. Kemalang
  15. Klaten Utara
  16. Klaten Tengah
  17. Klaten Selatan
  18. Manisrenggo
  19. Ngawen
  20. Pedan
  21. Polanharjo
  22. Prambanan
  23. Trucuk
  24. Tulung
  25. Wedi
  26. Wonosari

Ekonomi & Sosial[sunting | besut sumber]

Liyane[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]