Ibukota

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Ibu kota (cokan dieja ibukota) kuwe kota utama nang sebuah wilayah adminstratif utawa negara sing didadekna pusat kegiatan pemerentahan. Kota sing didadekna ibukota ora mesthi kota sing paling gedhe nang daerah utawa negara kuwe. Seliyane dadi pusat pemerentahan (eksekutif), ibukota juga dadi markas parlemen (legislatif), kantor perwakilan-perwakilan negara asing kedutaan besar juga biasane kanggo kantor-kantor pusat perusahaan-perusahaan komersial.

Deleng juga[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.