Hindu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Weda, kitab agama Hindu.

Hindu utawa juga diarani Sanātana Dharma ("Kebenaran Abadi") karo Vaidika-Dharma ("Pengetahuan Kebenaran") ialah salah siji agama donya. Agama kiye ialah lanjutan sekang agama Weda (Brahmanisme) sing dadi kepercayaan bangsa Indo-Iran (Arya). Agama kiye muncul antara taun 3102 SM ngantek 1300 SM.



Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.