Suku Jawa

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Suku Jawa kuwe suku bangsa sing akehe manggoni pulo Jawa, utamane nang Jawa Tengah, Yogyakarta, karo Jawa Timur. Suku Jawa kira-kira ana 85 juta wong (taun 2004), suku sing paling gede nang Indonesia.

Deleng Uga[sunting | besut sumber]



Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.