Suku Jawa

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prakata[sunting | besut sumber]

Suku Jawa kuwe suku bangsa sing manggoni pulo Jawa, utamane nang Jawa Tengah, Yogyakarta, karo Jawa Timur. Wong Jawa Nang Indonesia jumlaeh ana 95,512,022 juta wong (taun 2010) , suku sing paling gede nang Indonesia. Selain Nang telu Propinsi kuwe Wong Jawa uga akeh sing manggon Nang Lampung , Jakarta , lan Lia liane.

Deleng Uga[sunting | besut sumber]



Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.