Joko Kahiman

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prakata[sunting | besut sumber]

R. Joko Kahiman kuwe putra Raden Banyak Cotro (R. Banyak Catra), biyunge sekang kadipaten Pasir Luhur (putri putri Adipati Banyak Galeh (Wirakencana utawa Pangeran Mangkubumi II). Dheweke sing pertama mbangun kadipaten Banyumas.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Watek[sunting | besut sumber]

Joko Kahiman kuwe terkenal duwe watek satria, luhur, bisa kanggo conto/teladan. Dheweke ora egois, ngutamakna wong akeh, utamane rakyat. Joko Kahiman uga duwe watek wani, pemersatu uga bijak.

Silsilah[sunting | besut sumber]

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik Ming:

Babad Banyumas