Dyah Lembu Ta

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Dyah Lembu Ta utawa Dyah Singamurti ialah putri Mahesa Cempaka putu Mahesa Wong Ateleng. Dyah Lembu Ta kawin karo Rakeyan Jayadarma lan duwe putra Sang Nararya Sanggramawijaya utawa Raden Wijaya. Rakeyan Jayadarma kiye Putra Mahkota Kerajaan Pakuan Pajajaran ning urung sempet dadi Raja merga mati nom.

Ditinggal mati suamine, Dyah Lembu Ta ora gelem netep nang Istana Pakuan Pajajaran, dheweke milih balik ming Kerajaan Singhasari, nggawa putrane (Raden Wijaya) sing lair nang Pakuan Pajajaran.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: