Pemalang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kota Pemalang
Kabupaten
Kabupaten Pemalang
Luas
---
Penduduk
---
Kecamatan
1
Desa/Kelurahan
---/---
Kota Pemalang Ikhlas
Alun-Alun Pemalang

Kota Pemalang kuwe ibukota kabupaten Pemalang. Kota kiye dadi kota kabupaten pertama nang Jawa Tengah sing mbangun dalan lingkar kota, fungsine kanggo pengendali arus lalu lintas nang ibukota kabupaten. Jalur lingkar kota Pemalang kuwe molai sekang kelurahan Pelutan nang sisi kulon kota, ngantek desa Beji nang wetan kota. mulane lalu lintas nang tengah kota Pemalang kuwe lewih aman merga ora ana angkutan-angkutan gedhe (bus, truk) sing sliwar sliwer nang tengah kota.


Pranala jaba[sunting | besut sumber]


mBalik ming:

Kabupaten Pemalang


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

peta kota pemalang