Daftar kota nang Indonesia miturut jumlah penduduk

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Kaca kiye isine daftar kota nang Indonesia miturut jumlah penduduké pada taun 2010. Daftar kiye ora dimaksudna nggo dadi daftar sing lengkap atawa mesti anyar terus. Angger Rika ndeleng artikel sing kuduné kecatet nang kene, mangga sunting kaca kiye lan tambahkna pranala maring artikel kuwe. Gunakna perubahan terkait kanggo ndeleng perubahan paling anyar sekang artikel-artikel sing tercantum nang kaca kiye.

Daptar ini merupakan urutan kota-kota di Indonesia sing telah berstatus sebagai kota otonom (kota madya) sing berjumlah 93 kota berdasarkan jumlah penduduk. Dalam daptar ini, kota Jakarta sing terdiri dari lima kota administratif lan satu kabupaten administratif, dijadikan sebagai satu kota.

Jakarta
Surabaya
Bandung
Pekanbaru
Denpasar
Kota dengan penduduk lebih dari 50.000
Ranking Kota Provinsi MU CI 2005-06-30
1. Jakarta Jakarta 9.588.198
2. Surabaya Jawa Timur 3.282.156
3. Bandung Jawa Barat 2.288.570
4. Medan Sumatera Utara 2.029.797
5. Bekasi Jawa Barat 1.940.308
6. Tangerang Banten 1.451.595
7. Semarang Jawa Tengah 1.352.869
8. Depok Jawa Barat 1.339.263
9. Palembang Sumatera Selatan 1.415.169
10. Tangerang Selatan Banten 1.241.441
11. Makassar Sulawesi Selatan 1.168.258
12. Batam Kepulauan Riau 1.025.044
13. Bogor Jawa Barat 891.467
14. Bandar Lampung Lampung 812.087
15. Padang Sumatera Barat 799.736
16. Malang Jawa Timur 773.174
17. Tasikmalaya Jawa Barat 721.278
18. Pekanbaru Riau 703.956
19. Serang Banten 669.386
20. Banjarmasin Kalimantan Selatan 576.413
21. Denpasar Bali 574.610
22. Cimahi Jawa Barat 546.879
23. Surakarta Jawa Tengah 506.397
24. Samarinda Kalimantan Timur 505.664
25. Pontianak Kalimantan Barat 501.843
26. Balikpapan Kalimantan Timur 440.552
27. Yogyakarta Yogyakarta 433.539
28. Jambi Jambi 512.774
29. Manado Sulawesi Utara 370.139
30. Mataram Nusa Tenggara Barat 342.896
31. Cilegon Banten 327.866
32. Cirebon Jawa Barat 308.771
33. Madiun Jawa Timur 301.876
34. Sukabumi Jawa Barat 280.373
35. Pekalongan Jawa Tengah 263.921
36. Bengkulu Bengkulu 252.768
37. Palu Sulawesi Tengah 251.844
38. Purwokerto Jawa Tengah 249.705
39. Kediri Jawa Timur 248.640
40. Tegal Jawa Tengah 238.676
41. Kupang Nusa Tenggara Timur 230.784
42. Pematangsiantar Sumatera Utara 229.525
43. Binjai Sumatera Utara 222.299
44. Ambon Maluku 204.218
45. Kendari Sulawesi Tenggara 195.006
46. Banda Aceh Aceh 177.881
47. Probolinggo Jawa Timur 168.734
48. Tanjungpinang Kepulauan Riau 167.958
49. Pasuruan Jawa Timur 166.519
50. Jayapura Papua 164.220
51. Lhokseumawe Aceh 154.634
52. Salatiga Jawa Tengah 152.913
53. Palangkaraya Kalimantan Tengah 148.139
54. Tarakan Kalimantan Timur 147.030
55. Banjarbaru Kalimantan Selatan 145.929
56. Sorong Papua Barat 143.430
57. Dumai Riau 140.037
58. Pangkalpinang Bangka Belitung 139.385
59. Langsa Aceh 137.586
60. Gorontalo Gorontalo 137.461
61. Tebingtinggi Sumatera Utara 134.548
62. Tanjungbalai Sumatera Utara 133.897
63. Ternate Maluku Utara 133.078
64. Bitung Sulawesi Utara 131.999
65. Padang Sidempuan Sumatera Utara 129.489
66. Blitar Jawa Timur 126.776
67. Lubuklinggau Sumatera Selatan 126.365
68. Magelang Jawa Tengah 124.374
69. Bontang Kalimantan Timur 118.405
70. Singkawang Kalimantan Barat 113.656
71. Batu Jawa Timur 113.052
72. Mojokerto Jawa Timur 111.860
73. Parepare Sulawesi Selatan 101.453
74. Bukittinggi Sumatera Barat 100.512
75. Palopo Sulawesi Selatan 97.290
76. Lahat Sumatera Selatan 96.441
77. Baturaja Sumatera Selatan 95.915
78. Metro Lampung 95.894
79. Prabumulih Sumatera Selatan 94.756
80. Bima Nusa Tenggara Barat 94.027
81. Kudus Jawa Tengah 91.737
82. Sibolga Sumatera Utara 90.489
83. Banjar Jawa Barat 89.040
84. Bau-Bau Sulawesi Tenggara 83.694
85. Payakumbuh Sumatera Barat 68.173
86. Indralaya Sumatera Selatan 66.189
87. Pagaralam Sumatera Selatan 54.668
88. Solok Sumatera Barat 54.049

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi lan pranala jaba[sunting | besut sumber]

 d  b  s 
Kota-kota gede nang Indonesia
  Kota Propinsi Populasi     Kota Propinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.588.198 Daftar kota nang Indonesia miturut jumlah penduduk
Daftar kota nang Indonesia miturut jumlah penduduk
7 Depok Jawa Barat 1.751.696
2 Surabaya Jawa Timur 2.765.908 8 Semarang Jawa Tengah 1.553.778
3 Bandung Jawa Barat 2.417.584 9 Palembang Sumatera Selatan 1.452.840
4 Bekasi Jawa Barat 2.336.489 10 Makassar Sulawesi Selatan 1.339.374
5 Medan Sumatera Utara 2.109.339 11 Tangerang Selatan Banten 1.303.569
6 Tangerang Banten 1.797.715 12 Bogor Jawa Barat 952.406