Kota Surabaya

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Lambang Surabaya

Kota Surabaya kuwe ibukota Propinsi Jawa Timur, Indonesia. Surabaya klebun kota paling gedhe urutan nomer loro neng Indonesia seuwise Jakarta. Jumlah penduduk metropolise nganti 3 juta jiwa, Surabaya dadi pusat bisnis, dagang, industri, lan pendidikan neng kawasan Indonesia timur. Surabaya terkenal dadi Kota Pahlawan jalaran perjuangan wargane jamanperang ngrebut kemerdekaan bangsa Indonesia sekang penjajah. Jeneng Surabaya jerene asale sekang cerita mitos gelute antara sura (ikan hiu) lan baya sing sidane dadi kota Surabaya.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.