Kota Denpasar

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kota Denpasar
Lambang Kota Denpasar
Lambang Kota
Sesanti: "___"

(Makna): "---"

Monumen Puputan
Dina Dadi:
Walikota: I.B. Rai Dharmawijawa M, SE, MSi
Luas: 12.398 km²
Kecamatan: 4 Kecamatan, 43 Kelurahan
Penduduk[1]:
Kepadatan:
+/- 612.634
+/- 49,4/ km²
Suku:
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Budha karo Kong Hu Cu
Basa: Basa Bali karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0361)
Situs web resmi: www.denpasar.go.id


Kota Denpasar kuwé ibukota Propinsi Bali, Indonesia. Gemiyén kota kiyé kondang nganggo sebutan Badung, asalé gemiyén dadi ibukotane kabupaten Badung. Taun 1906 ana kedadén perang puputan. Gemiyén akeh pedagang sekang Arab lan Tiongkok sing teka kanggo dagang nang Denpasar. Jeneng Denpasar uga nduwéni arti pasar anyar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Jumlah kecamatan nang kota Denpasar ana 4, dibagi dadi 43 Kelurahan.

Denpasar (1949)

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Data taun 2002 www.denpasarkota.go.id Jumlah Penduduk Kota Denpasar

Pranala jaba[sunting | besut sumber]