Ngawen, Blora

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kecamatan Ngawen
Kabupaten
Kabupaten Blora
Camat
---
Wewengkon
5647,9153 ha
Pedunung
59,588Jiwa
Desa/Kelurahan
---/---

Kecamatan Ngawen kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Blora, provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Wiwitané Kecamatan Ngawen mbawahi 47 desa, nanging kanthi metuné Peraturan Pemerintah Nomor 16 Tahun 1992 tanggal 4 April 1992, sebagian wilayah Kecamatan Ngawen (18 desa)dimekaraké dadi Kecamatan Japah.

Kecamatan Japah sing anyar mau mbawahi wilayah Desa Japah, Pengkolrejo, Bogorejo, Ngiyono, Sumberejo (11), Wotbakah, Harjowinangun, Ngrambitan, Padaan, Tengger, Beganjing, Bogem, Tlogowungu, Dologan, Ngapus, Krocok, Kalinanas, dan Desa Gaplokan.

Suwaliké, gegandhèngan karo lairé Kecamatan Japah, wilayah Kecamatan Ngawen mung kari 29 desa bae, yakuwe desa Ngawen, Berbak, Sukolilo, Sendangsari, Gondang, Ndohan, Punggursugih, Trembulrejo, Talokwohmojo, Wantilgung, Gotputuk, Bradag, Semawur, Kedungsatrian, Karangtengah, Kendayaan, Bandungrojo, Randualas, Rowobungkul, Gedebeg, Ketanggi, Sendangagung, Sendangmulyo, Bogowanti, Karangjong, Srigading, Harjowinangun, Sumberrejo (13) dan Sarimulyo.

Fasilitas pendidikan sing ada ing Kecamatan Ngawen antara liya: 26 TK, 41 SD, 1 MI, 7 SMP, 3 MTs, dan 1 SMA.

Produk unggulan Kecamatan Ngawen utamané pari, kedelé, jagung, sarta hasil industri rakyat kayata: krupuk, batu bata, lan barang-barang kerajinan.

Desa-Desa[sunting | besut sumber]

  1. Bandungrojo
  2. Berbak
  3. Bergolo
  4. Bogowanti
  5. Bradag
  6. Gedebeg
  7. Gondang
  8. Gotputuk
  9. Jetakwanger
  10. Karangjong
  11. Karangtengah
  12. Kedungsatriyan
  13. Kendayaan
  14. Ngawen
  15. Plumbon
  16. Punggursugih
  17. Rowobungkul
  18. Sambonganyar
  19. Sambongrejo
  20. Sarimulyo
  21. Semawur
  22. Sendangagung
  23. Sendangmulyo
  24. Sendangrejo
  25. Srigading
  26. Sumberejo
  27. Talokwohmojo
  28. Trembulrejo
  29. Wantilgung



Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Kecamatan Ngawen